Listing Details

0 Reviews

Docentontwikkeling en onderwijsinnovatie door onderzoek

Informatie

Naam auteur(s)
Melendy Neuman
Titel scriptie
Docentontwikkeling en onderwijsinnovatie door onderzoek: Een praktijkonderzoek over het bevorderen van het zelfstandig onderzoekend vermogen van studenten
Onderzoeksvraag
Hoe kan het onderzoekend vermogen van de studenten van de opleiding primair onderwijs van het Instituto Pedagogico Arubano ontwikkeld worden met de intentie hun zelfstandigheid bij het doen van onderzoek te bevorderen?
Samenvatting
Gedurende mijn stage aan het Instituto Pedagogico Arubano (IPA) heb ik onderzoekslessen en workshops gegeven aan de opleiding primair onderwijs. De studenten van de verschillende leerjaren uitten zich negatief over het moeten doen van onderzoek. Ze zien het belang niet en volgens de studenten, vooral niet doordat ze per blok voor Onderzoeks- en Ontwikkelingslijn (OO-lijn) geen EC’s krijgen. Er is zelfs naar voren gebracht dat er docenten zijn die verwachtingen stellen die in een bepaalde fase van de opleiding in de OO-lijn lessen nog niet zijn behandeld. Het resultaat van dit onderzoek geeft aan om een onderzoekslijn te ontwerpen waarbij de leerdoelen per leerjaar zijn aangegeven. Alle docenten kunnen de onderzoekslijn volgen bij het bespreken van onderzoeksconcepten of bij het opstellen van onderzoeksopdrachten.
Opleiding
Pedagogisch Didactisch Getuigschrift
Datum
17 mei 2021
Afstudeerproject
Ontwikkeld Materiaal

Author Info

Melendy Neuman

Member since 2 years ago
View Profile

Search